clanak False

Organizatori Lučindanskih susreta kod gradonačelnika

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kao pokrovitelj, primio je organizatore 18. Lučindanskih susreta, zakazanih 22. listopada u zagrebačkom Studentskom centru. 
26.09.2016.
U povodu 18. Lučindanskih susreta zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je kao  pokrovitelj te manifestacije primio predstavnike Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske i Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore Montenegro Zagreb te organizatore ovogodišnjih Susreta što će se održati 22. listopada u zagrebačkome Studentskome centru.

Gosti su gradonačelnika upoznali s programom ovogodišnje manifestacije i zahvalili mu na ponovnome pokroviteljstvu. Predsjednik Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske Danilo Ivezić je rekao kako se na sastanku govorilo o organizaciji manifestacije i o njezinoj povijesnoj važnosti te o protokolarnim obvezama. Ove godine bilježimo stotu obljetnicu Mojkovačke bitke, važne u prvome svjetskome ratu, a što se vodila između vojski Kraljevine Crne Gore i Austro-Ugarske Carevine, u blizini današnjeg crnogorskog mjesta Mojkovac. Na ovogodišjim Lučindanskim susretima što i ove godine okupljaju Crnogorce i njihove prijatelje će se predstavljati crnogorska kultura i tradicija u Hrvatskoj s posebnim naglaskom na kulturnu i turističku ponuda grada Mojkovca – dodao je predsjednik Ivezić. 

Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić je istaknuo kako Grad pomaže svim svojim nacionalnim zajednicama da ostvare svoje projekte te da važne datume iz svoje zajednice obilježe.

Uz gradonačelnika i njegove suradnike te predsjednika Ivezića, sastanku je prisustvovao predsjednik Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba Dušan Mišković.
 

Gradske vijesti - 2016.