clanak False

Poziv na okrugli stol - IZRAVNA PRODAJA POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA I DOPUNSKE DJELATNOSTI NA OBITELJSKIM GOSPODARSTVIMA – PRIJEDLOG PRAVILNIKA

21.03.2012.

 

Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba poziva Vas na okrugli stol s temom „IZRAVNA PRODAJA POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA I DOPUNSKE DJELATNOSTI NA OBITELJSKIM GOSPODARSTVIMA – PRIJEDLOG PRAVILNIKA“, koji će se održati 23. ožujka 2012. godine, u 10 sati, u prostorijama Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba u dvorani na III katu, Avenija Dubrovnik 12, Zagreb.

Tema okruglog stola, Prijedlog pravilnika o izravnoj prodaji i dopunskim djelatnostima na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, izrađen je u okviru projekta „Direct Sale of Agricultural Products and Complementary Activities on Family Farms“.
Dopunske djelatnosti na poljoprivrednim obiteljskim gospodarstvima, uz izravnu prodaju, obuhvaćaju i preradu poljoprivrednih proizvoda, agroturizam, tradicijske obrte, zelenu energiju, te komunalne i socijalne usluge u ruralnom prostoru. Cilj je potaknuti stručnu raspravu o predloženom Pravilniku i njegovoj provedivosti u praksi, te ukazati na moguće manjkavosti.

Uvodničar u temu bit će prof. dr. sc. Damir Kovačić s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.