clanak False

Zamjenik gradonačelnika na otvorenju Job faira, najvećeg sajma poslova Hrvatskoj

08.05.2024.
Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet sudjelovao je na otvorenju ovogodišnjeg Job Faira, najvećeg sajma poslova u Hrvatskoj, koji se održava 8. i 9. svibnja 2024. godine u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Savezom studenata FER-a i Klubom studenata elektrotehnike (KSET). Job Fair već godinama okuplja više tisuća studenata i preko stotinu poduzeća, među kojima su najprestižnija i najinovativnija tehnološka imena na domaćoj gospodarskoj sceni s ciljem upoznavanja, povezivanja te razmjene iskustva.
„Grad je ovdje da vas podupre i da zajedno proslavimo važnost tehnološke struke. Vi ste oni koji pokreću promjene, transformiraju naš svijet i oblikuju našu svakodnevicu“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika. Dodao je i da su Grad Zagreb i gradska poduzeća također promijenili način poslovanja. „Digitalizirali smo poslovne procese, uvodimo paperless u sustav poslovanja, digitalizirali smo prijave za stipendije, razvili energetski atlas putem kojeg možemo pratiti potrošnju energenta, digitalizirali smo sustav sakupljanja komunalnog otpada, razvijamo Centar za upravljanje prometom koji će implementirati sustav umjetne inteligencije i automatskog upravljanja prometom na zagrebačkim raskrižjima, razvili smo aplikaciju za transparentnost gradskog proračuna. Razvijamo centralni obračun plaća. Usporedno s tim uvodimo riznicu, a nedavno smo usvojili i Program poticanja obrta i poduzetništva, a strateški smo se usmjerili stvaranju poticajnog okruženja za tehnološke inovacije i tvrtke, poticanju poduzetništva i ulaganja u digitalnu infrastrukturu.“
Dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Vedran Bilas, rekao je da mu je iz perspektive fakulteta stalo da izvrsni studenti koji dolaze na FER dobiju cjelovito studentsko iskustvo ne samo kroz elemente nastavnog procesa nego i šire, a jedan od elemenata te priče je upravo Job fair na kojem studenti imaju priliku proširiti krug svojih poznanstava, steći nova iskustva u organizaciji i provedbi takvog projekta, a imaju priliku i upoznati hrvatske i međunarodne kompanije i vidjeti što su i kakvi su trendovi u poslovanju.
 
Veliki broj domaćih i inozemnih poduzeća sa 110 sudionika, zainteresiranim studentima predstavit će svoje projekte, tehnologije i znanja na 102 štanda, uz 12 talkova, 5 radionica, 2 panel rasprave i debate.
Posjetitelji će s druge strane u razgovoru sa stručnjacima iz industrije moći saznati sve o mogućnostima obavljanja prakse i zaposlenja nakon studija te se tako upoznati s aktualnostima na tržištu rada.
 

Gradske vijesti