clanak False

Grad Zagreb uredio dječja igrališta u Gradu mladih

08.08.2024.
Završeni su radovi na dječjim igralištima Grada mladih Granešina. Nove sprave poput ljuljačke, trampolina, penjalice, tobogana i ljuljački gnijezda spremne su za prve posjetitelje, kao i stolovi za stolni tenis.
 
"Igrališta u Gradu mladih sada su sigurna za boravak djece. Ovakvim projektima korak po korak mijenjamo sliku grada i povećavamo broj prostora u prirodi dostupnih za dječju igru", kazao je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.
 
Radovi na sanaciji igrališta trajali su od veljače do srpnja ove godine. Grad Zagreb je izdvojio  188.859,84 eura za sanaciju, a za radove je bio zadužen Zrinjevac. Dio radova oko kompleksne drvene sprave povjeren je Hrvatskim šumama.
 
Unutar kompleksa Grada mladih, Podružnica Vladimir Nazor održava redovne dnevne programe osmišljene za vrtićku i školsku djecu u sklopu kojih Grad mladih posjeti oko 10.000 djece. Početkom rujna ove godine u Gradu mladih se održava i Šoomski kamp, namijenjen djeci u dobi od 7 do 12 godina.
 
"Uređenje igrališta korak je prema cjelokupnoj obnovi ovog vrijednog kompleksa koji predstavlja zaštićeno kulturno dobro. Za projekte obnove Grada mladih trebat će izdvojiti značajne resurse i vrijeme, ali cilj nam je urediti cijeli Grad mladih kako bi nekadašnje omiljeno odredište ponovo postalo redovita vikend destinacija građana", rekao je gradonačelnik Tomašević.

Gradske vijesti