clanak False

DRIVE IN dijagnostika koronavirusa

31.03.2020.
BRŽE I SIGURNIJE TESTIRANJE
NZZJZ „DR. ANDRIJA ŠTAMPAR“  PRVI U HRVATSKOJ UVEO „DRIVE IN“ DIJAGNOSTIKU KORONAVIRUSA
 
Zagreb, 31. ožujka – U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ od jutros je uvedena „drive in“ dijagnostika koronavirusa kako bi se ubrzalo dijagnosticiranje i povećao broj testiranih osoba. Osobe pri ovom testiranju ne moraju izlaziti iz auta, što povećava razinu sigurnosti osobe koja se testira i mikrobiologa sa Zavoda.
 
Povećani broj testiranja najbolja je mjera rane dijagnostike i prevencije zaraze koronavirusom, stoga će i nova metoda testiranja na Zavodu uvelike pridonijeti bržem otkrivanju zaraženih osoba.
Iz Zavoda poručuju da će se naručivanje za testiranje i nadalje provoditi putem odabranog liječnika obiteljske medicine.
 
Imajući u vidu dobrobit i zdravlje građana, osobito u ovim izvanrednim okolnostima, ovo je tek jedna od mjera koju su Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Grad Zagreb poduzeli kako bi dodatno zaštitili građane. Dio je to brojnih aktivnosti koje Grad Zagreb i Zavod provode već dugi niz godina kako bi poboljšali kvalitetu života te očuvali i unaprijedili zdravlje svojih građana.