clanak False

COVID -19 izvješće - 8.4.2022.

08.04.2022.
Prema podacima HZJZ-a u gradu Zagrebu novooboljele su 362 osobe, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 241.469, što je 401 osoba više, nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u bolnicama su preminule dvije osobe od ove bolesti. 
 
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 530 uzoraka PCR testiranja, a 278 je nalaza bilo pozitivno.

Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju kontaktirali su 330 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 19 osoba. Od 330 COVID-om zaraženih osoba: 73 su kontakti COVID + osoba, jedna je doputovala iz Irske, 89 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, a za 36 osoba obrada je u tijeku. Za 121 osobu poslana je uputa o mjerama, četiri su osobe obrađene od strane nadležnog liječnika, dvije su izložene tijekom okupljanja, dok je kod četiri osobe moguća izloženost na radnom mjestu.
U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalaze tri osobe.

U posljednja 24 sata nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je šest korisnika, dvije zdravstvene i četiri nezdravstvene djelatnice.
 
Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim mjestima Grada Zagreba nije bilo cijepljenja.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar