clanak False

COVID -19 izvješće - 14.3.2022.

15.03.2022.
Prema podacima HZJZ-a u gradu Zagrebu novooboljelo je 67 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 233.786, što je 368 osoba više, nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u bolnicama je preminulo sedam osoba.  
 
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 280 uzoraka PCR testiranja, a 86 je nalaza bilo pozitivno.  
 
Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 243 oboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 15 osoba. Od 243 COVID-om zaražene osobe 58 su kontakti COVID + osoba, 60 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, za 29 osoba obrada je u tijeku, a dvije su obrađene od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine. Za 91 osobu poslana je uputa o mjerama, kod dvije osobe moguća je izloženost na radnom mjestu, dok je jedna osoba izložena prilikom okupljanja.
U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalaze dvije osobe.

U posljednja 24 sata nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novoobolio je jedan korisnik.
 
Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima Grada Zagreba nije bilo cijepljenja.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar