clanak False

1460 stanovnika Odranskog Obreža dobilo trgovinu mješovitom robom

U objektu Mjesne samouprave Odranski Obrež, prema želji građana, otvorena je trgovina mješovitom robom, a slijede i ambulanta te dječji vrtić.

14.08.2014.

 

 

Slijedom dogovora s predstavnicima mještana iz veljače ove godine, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je danas, u društvu predsjednika Mjesnog odbora Odranski Obrež Luke Šokića i direktora Trgostila Josipa Potočkog, trgovinu mješovitom robom u centru mjesta a sljedeće godine očekuje se i otvaranje ambulante te dječjeg vrtića.

 

U prizemlju objekta Mjesne samouprave Odranski Obrež, prema želji građana, na gotovo 150 m2 otvorena je trgovina Trgostil, a, kako se čulo od predsjednika Mjesnog odbora Luke Šokića, uz nju će biti smještena i ordinacija opće, odnosno obiteljske medicine s depoom lijekova: Projektna dokumentacija za obnavljanje unutrašnjosti ambulante je gotova te je u tijeku raspisivanje natječaja za izvođača radova. Nadam se da bi ambulanta mogla zaživjeti već u proljeće. Predsjednik Šokić dodao je: Društveni dom napravljen je prije 1950. i u njemu su se odvijale sve društvene i kulturne aktivnosti do 1993. kada su ukinute mjesne zajednice. Mi smo si dali u zadatak da ga nakon toliko godina oživimo, jer je društveni dom srce svakog mjesta.

Izrazivši zadovoljstvo realizacijom dogovorenih planova, zagrebački gradonačelnik najavio je kako će na jednoj od sljedećih sjednica Skupštine Grada Zagreba ići s prijedlogom da se zgrada vrati Mjesnom odboru, kako bi se mogli osmisliti daljnji sadržaji koji će biti na korist lokalnoj zajednici.

Uz to, gradonačelnik je istaknuo da će građani ovog dijela Zagreba ubrzo dobiti i tri nova dječja vrtića, od kojih prvi u izgradnju kreće onaj u Dragonošcu, za kojeg je već gotova projektna dokumentacija. Sljedeći po redu bit će vrtić za šest dobnih skupina u Odranskom Obrežu, a gradit će se odmah iza zgrade Mjesne samouprave. Time će se, rekao je, zaokružiti prostor i stvoriti centar naselja u pravom smislu riječi. Treći vrtić bit će onaj u Brezovici.


Sredstvima malih komunalnih akcija Gradske četvrti Brezovica, u iznosu od 150.000 kuna, uređena je fasada objekta mjesne samouprave te postavljena nova stolarija, dok je prostor trgovine obnovilo društvo Trgostil.

 

Vezani tekstovi:

Sastanak u Odranskom Obrežu

Odranski Obrež - Proslava blagdana Sv. Ane / Obilazak radova na zgradi Mjesne samouprave

 


Gradske vijesti - 2014.