clanak False

Zajednička akcija uređenja Gardskog vrta u Mandlovoj

Sportsku zonu u gradskome vrtu je u Mandlovoj ulici, a u sklopu projekta Urbani vrtovi Grada Zagreba, 24sata i Radija Kaj svečano otvorio gradonačelnik Bandić
10.10.2016.


Sportsku zonu u  gradskome vrtu  je u Mandlovoj ulici, u gradskoj četvrti Maksimir, a u sklopu projekta Urbani vrtovi Grada Zagreba, 24sata i Radija Kaj svečano otvorio  gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Korisnici parcela su na korištenje dobili golove za mali nogomet, a na proljeće slijedi i mreža za odbojku.

Ovo ima svoju socijalnu, kulturnu, gospodarsku, a od danas i sportsku dimenziju, rekao je gradonačelnik Bandić zapucavši prvu loptu na gol za mali nogomet.

Kako se čulo, ovom je akcijom podržana inicijativa stvaranja zelenih oaza u Hrvatskoj.
Nakon cjelodnevne akcije svi su prisutni imali priliku zabaviti se na nastupu Gradskog kazališta Komedija te uživati u ukusnim zalogajima jesenskoga vrtnog gulaša chefa Marka Jovanovića.

Uz glavne organizatore – Grad Zagreb, 24sata i Radio Kaj te s drugim partnerima na projektu –  Zagrebačka pivovara, Privredna banka Zagreb, Samoborka, Šafram, Eco impuls, OPG Marica Jug i Eko Taxi događanju su se pridružili i korisnici vrtnih parcela, umjetnici i osobe iz javnog života.

Tom je prigodom izvršna direktorica komunikacija i oglašavanja PBZ-a Marija Gačić Nimac  nagradu za najuređeniji zagrebački gradski vrt u iznosu od 2 000 kuna uručila Gradskomu vrtu u Svetoj Klari.
Podsjetimo, do danas su uređena i opremljena 22 hektara obradivoga gradskog zemljišta, odnosno 12 gradskih vrtova s više od 2 100 vrtnih parcela u Borovju, na Savici, u Stenjevcu, Prečkom, Sloboštini i Maksimiru te po dva gradska vrta u Svetoj Klari, Sopotu i Sesvetama.
 

Gradske vijesti - 2016.