clanak False

Zahvala sugrađanima nakon proslave Praznika rada

Nakon tradicionalne proslave 1. svibnja u Maksimiru, u organizaciji Grada, a koja je protekla dostojanstveno i u pravom zagrebačkom štihu, gradonačelnik Milan Bandić zahvaljuje sugrađanima na odazivu i doprinosu uspješnom obilježavanju Međunarodnog praznika rada.

03.05.2011.

Nakon tradicionalne proslave 1. svibnja u Maksimiru, u organizaciji Grada, a koja je protekla dostojanstveno i u pravom zagrebačkom štihu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić zahvaljuje sugrađanima na odazivu i doprinosu uspješnom obilježavanju Međunarodnog praznika rada:

Međunarodni praznik rada, 1. svibnja je iza nas. Proslavili smo ga zajedno u Maksimirskom parku, kao što to i nalaže zagrebačka tradicija: uz glazbu, druženje, razgovor, čašu pića i nezaobilazni prvosvibanjski zagrebački grah.
Proslavili smo ga dostojanstveno kao što to i priliči Zagrebu i Zagrepčanima, a ugodno ozračje i sjajan štimung, zasluga je, prije svega, vas drage sugrađanke i sugrađani, na čemu vam najiskrenije zahvaljujem.
Pogotovo vas koji ste svojim dolaskom nastavili tradiciju koja je vrijedna i potrebna, danas možda više nego jučer, jer vrijeme u kojemu živimo, bremenito problemima i teškoćama, krizom i recesijom, traži pravi odgovor.
A on nije moguć bez zajedništva, bez svijesti o vlastitim mogućnostima i bez optimizma, unatoč stvarnosti koja odiše pesimizmom i letargijom.
Vrijeme je izazova, vrijeme koje traži još veći angažman, još više rada, dijaloga, solidarnosti i zajedništva.
Uvjeren sam da tako, zajedno, možemo postići mnogo, da naš Zagreb i našu Hrvatsku možemo učiniti prosperitetnom zemljom u kojoj, zahvaljujući potencijalima koje ima, možemo biti optimisti s pokrićem.


Gradske vijesti - 2011.