clanak False

Zagrebačke fontane u znaku ''Festivala srca'' - Svjetskog tjedna prirođenih srčanih greški

12.02.2021.
Vodeni zastor Zagrebačkih fontana večeras je zasvijetlio u povodu obilježavanja ''Festivala srca'' - Svjetskog tjedna prirođenih srčanh greški, kojeg organizira Udruga ''Veliko srce Malom srcu'', a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba - Gradskog ureda za zdravstvo.

Svojom nazočnošću ovu javnozdravstvenu akciju je podržao i gradonačelnik Milan Bandić, koji je istaknuo važnost empatije za druge, posebno naše najmlađe, te dodao kako se  Udruga može osloniti na Grad Zagreb, koji će biti tu za njih.
Želim zahvaliti prisutnima na dolasku, u prvom redu roditeljima oboljele djece te liječnicima koji svojim angažmanom pomažu najmlađem uzrastu, dodao je za kraj gradonačelnik Bandić.

Veliko srce malom srcu je neprofitna, humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. Osnovana je 1994. godine u Zagrebu, na inicijativu prof. Malčića koji je ujedno bio dugogodišnji predsjednik udruge. Kao takva je jedna od najstarijih u Hrvatskoj.Osnovni su ciljevi Udruge razvijanje svijesti o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grješaka, potpora njihovom pravodobnom i pravilnom liječenju, prikupljanje sredstava za neophodne uređaje, pomagala i lijekove, pružanje psihološke pomoći roditeljima djece sa srčanim bolestima i greškama.

Grad Zagreb je ustupio Udruzi Veliko srce malom srcu stan na korištenje na zagrebačkim Vrbanima, u kojem su smješteni roditelji djece koja dolaze na liječenje u Zagreb.

Gradske vijesti