clanak False

Uskoro tramvajska linija između Zagreba i Velike Gorice!

Zagreb i Velika Gorica uskoro će biti povezani i – tramvajskom linijom, zaključak je današnjeg sastanka gradonačelnika Milana Bandića i Dražena Barišića.
07.07.2016.
Zagreb i Velika Gorica uskoro će biti povezani i – tramvajskom linijom, zaključak je današnjeg sastanka dvaju gradonačelnika, što se održao u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici. Gradonačelnici Milan Bandić i Dražen Barišić dogovorili su rješavanje svih otvorenih pitanja između dva grada, povezujući još više Zagreb i Goricu – gradove među kojima dnevno fluktuira čak 25.000 građana.

Tema današnjeg sastanka je prijateljstvo Zagreba i Velike Gorice, rekao je gradonačelnik Barišić u izjavi nakon sastanka istaknuvši da je dogovoreno otvaranje dodatnog prometnog koridora u vidu proširenja zagrebačke tramvajske mreže do Velike Gorice. To će ujedno biti i direktna poveznica između Zagreba i Međunarodne zračne luke Zagreb. Velikogorički gradonačelnik objasnio je da je, uz taj veliki projekt, dogovoreno i rješavanje aktualnih i svakodnevnih problema, te najavio da će se za mjesec dana ponovo održati sastanak dvaju gradonačelnika, kako bi rezimirali ostvareno.

Administrativno smo podijeljeni na dva grada, ali to nije zapreka da radimo na zajedničkim projektima, izjavio je zagrebački gradonačelnik objasnivši kako su Zagreb i Gorica do 1995. bili jedan grad, te je čestitao Velikogoričanima 21. rođendan.

Kad je riječ o tračničkom prometu sa zračnom lukom i Velikom Goricom, mogu reći da će Zagreb do Velike gospe raspisati natječaj za projekt za koji već postoji projektni zadatak prve faze za tramvajsku dionicu od Kvatrića do Kosnice u duljini od 8,5 km, naglasio je gradonačelnik Bandić dodavši kako je dodatnih 6 km do zračne luke druga faza, a odmah će se povezati i koridor do Gorice u duljini od još 2,5 km.

Realizacija projekta trebala bi krenuti već u veljači sljedeće godine, a paralelno s tim, radit će se projekt nastavka trase. Plan je da svi radovi budu gotovi do listopada 2018., kad će Kvatrić i zračnu luku povezivati 7 tramvajskih stanica.

Ovo je povijesni projekt kojim Zagreb postaje istinska europska metropola, a Velika Gorica i aerodrom šinskim prometom postaju povezani s Jelačić placom, rekao je zagrebački gradonačelnik zaključivši kako se ovim projektom ruše sve administrativne granice na najpozitivniji način.
 

Gradske vijesti