clanak False

Svjetski dan plesa i Europski dan solidarnosti među generacijama

29.04.2019.
Danas je u Satiričkome kazalištu Kerempuh zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio središnju svečanost i finale 12. plesnog natjecanja za građane starije životne dobi, koje se održava u povodu obilježavanja Svjetskog dana plesa i Europskog dana solidarnosti među generacijama.

Zaželivši svim sudionicima sretan Svjetski dan plesa i Europski dan solidarnosti među generacijama gradonačelnik Bandić istaknuo je da je upravo starija generacija građana zaslužna za današnji Zagreb. Da nije bilo vas ne bi bilo ni ovakvog Zagreba. Vi ste pošteno i radeći cijeli radni vijek ugradili sebe u temelje ovoga prekrasnog grada, kazao je. 

Na novinarski upit koliko je bitna implementacija starijih ljudi u društvo te što Grad Zagreb čini po tom pitanju gradonačelnik je naglasio kako je važno raditi i stvarati grad po mjeri čovjeka. Grad treba biti grad za sve ljude u kojemu će postojati društvo jednakih šansi, a Zagreb u tome prednjači u Republici Hrvatskoj, dodao je.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić rekla je kako se već 12. godinu zaredom, povodom Svjetskog dana plesa i Europskog dana solidarnosti među generacijama, organizira ovaj znakovit događaj te natjecanje u plesu za osobe starije životne dobe,  čime se ističe važnost njihova uključivanja u svakodnevni život. Sam podatak da to radimo već 12 godina pokazuje koliko je osobama starije životne dobi ova manifestacija važna te koliko su željni ovakvog oblika druženja u Gradu Zagrebu, zaključila je.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba te u zajedničkoj organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Zaklade Zajednički put i Doma za starije osobe Dubrava.

Ove godine na manifestaciji će nastupiti više od 300 sudionika, korisnika domova za starije osobe i Gerontoloških centara Grada Zagreba te brojni gosti koji će prezentirati različite plesne stilove.

Gradske vijesti - 2019.