clanak False

Sporazum o suradnji između športskih saveza Pekinga i Zagreba

U petak, 13. svibnja, u Gradskoj upravi, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, potpisan je Sporazum o suradnji između Ureda za šport Grada Pekinga i Zagrebačkog športskog saveza.

13.05.2011.


Sporazum o suradnji između Ureda za šport Grada Pekinga i Zagrebačkog športskog saveza potpisali su, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, dopredsjednik Ureda Sun Guohua i predsjednik Saveza Tomislav Šepec.

Nastavak je to dobre suradnje između kineskih gradova i Zagreba, naglasio je gradonačelnik Bandić, spomenuvši tridesetogodišnje prijateljstvo sa Šangajem i prošlogodišnje sudjelovanje Hrvatske na EXPO-u u tom gradu, te vrlo dobre odnose Hrvatske i Kine.
Zaželivši gostima ugodan boravak u našem gradu, gradonačelnik je istaknuo da ovaj Sporazum proširuje mogućnosti za daljnji razvitak zagrebačkog športa čijim se rezultatima, ionako, već ponosimo.

Pekinško izaslanstvo, na čelu s dopredsjednikom Ureda za šport Sunom Guohuaom, zahvalilo se domaćinu na primanju u Gradskoj upravi te su naglasili kako s ovoga kratkog posjeta nose vrlo lijepe dojmove iz Zagreba.

Kako se čulo, Zagrebački športski savez osvojio je prošle godine 230 medalja na europskim i svjetskim prvenstvima. Za ove uspjehe, prema riječima predsjednika Saveza Tomislava Šepeca, zaslužan je i Grad Zagreba, zbog dugogodišnje kontinuirane podrške koju pruža zagrebačkim sportašima.


Gradske vijesti - 2011.