clanak False

Sigurnost naših starijih sugrađana

25.06.2020.
Povećanje broja novih slučajeva zaraze virusom COVID-19 u posljednjih tjedan dana podsjetilo nas je na nepredvidljivu narav virusa te dodatno pozvalo na oprez i zaštitu zdravlja naših starijih sugrađana. Stoga je Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ 21. lipnja 2020. donio Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi u kojima je, između ostalog, propisana i zabrana posjeta korisnicima domova za starije osobe do daljnjeg.


Vjerujemo kako članovima obitelji korisnika nije bilo lako čuti navedene vijesti. Razumljivo je da se brinemo za naše bližnje te bismo voljeli što više vremena provoditi s njima. Trenutno najveću brige o našim starijim sugrađanima možemo pokazati poštivanjem propisanih mjera. Pozivamo članove obitelji da redovito telefonskim putem komuniciraju s korisnicima, a djelatnici domova za starije osobe predanim radom i trudom učinit će sve kako bi ublažili posljedice ograničenja posjeta.
Od početka pojave korona virusa, Grad Zagreb je cjelokupnoj situaciji pristupio izrazito ozbiljno i odgovorno te primjenjivao sve izdane naputke i preporuke nadležnih tijela, s ciljem zaštite zdravlja svih nas, a osobito osoba starije životne dobi. S istim ciljem nastavljamo i dalje.
Obzirom na dosadašnje uspješne rezultate u prevenciji zaraze virusom COVID-19, ovim putem molimo za razumijevanje i poštivanje preporuka nadležnih tijela. Vjerujemo kako ćemo i dalje zajedničkim snagama uspješno prevenirati zarazu virusom COVID-19 te zaštititi korisnike i djelatnike domova za starije osobe.

Gradske vijesti - 2020.