clanak False

Radionice "Zeleni krug"

05.05.2022.
Prva radionica u svrhu izrade studije Analiza tržišta s financijskim i benchmark analizama za potrebe projekta „Zeleni krug“ održana je 13.04.2022. godine u suradnji s Agronomskim fakultetom.
Uvodnu prezentaciju u kojoj je predstavljen projekt „Zeleni krug“ održao je Emil Tuk iz Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje.
Voditeljica  Službe za oznake kvalitete i promidžbu oznaka kvalitete, Ministarstva poljoprivrede, Dubravka Živoder je održala prezentaciju vezanu za nacionalni sustav kvalitete za poljoprivredne proizvode „Dokazana kvaliteta“, a rukovoditeljica Službe za prehranu i dijetetiku KBC-a Zagreb Eva Pavić, održala je prezentaciju o dosadašnjim iskustvima KBC-a Zagreb u primjeni kratkih lanaca opskrbe u javnoj nabavi.
Radionici su prisustvovali predstavnici proizvođača Hrvatske voćarske zajednice, predstavnici najveće proizvođačke organizacije iz sektora voća Jabuka Hr, predstavnici Distributivnog centra za voće i povrće iz Rakitovca (Velika Gorica) te drugi proizvođači zainteresirani za plasman voća i povrća na tržište grada Zagreba osobito u javni sektor kao i predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Hrvatske poljoprivredne komore.
U sklopu radionice provedena je anketa sa proizvođačima od strane Agronomskog fakulteta u svrhu skupljanja podatak potrebnih za izradu studije.
Proizvođači su iskazali veliku zainteresiranost za sudjelovanje u projektu „Zeleni krug“ kao i daljnji interes za suradnju sa Gradom Zagrebom.




Druga radionica u svrhu izrade studije Analiza tržišta s financijskim i benchmark analizama za potrebe projekta „Zeleni krug“ održana je 16.05.2022. godine također u suradnji s Agronomskim fakultetom i profesorom Zoranom Grgićem.
Kao i na prvoj radionici uvodnu prezentaciju u kojoj je predstavljen projekt „Zeleni krug“ održao je Emil Tuk iz Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, Voditeljica Službe za oznake kvalitete i promidžbu oznaka kvalitete, Ministarstva poljoprivrede, Dubravka Živoder je održala prezentaciju vezanu za nacionalni sustav kvalitete za poljoprivredne proizvode „Dokazana kvaliteta“, a rukovoditeljica Službe za prehranu i dijetetiku KBC-a Zagreb Eva Pavić, održala je prezentaciju o dosadašnjim iskustvima KBC-a Zagreb u primjeni kratkih lanaca opskrbe u javnoj nabavi.
Radionici je prisustvovala predstavnica Gradske skupštine Davorka Moslavac Forjan predsjednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo, predstavnici Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije, predsjednica udruge povrćara Zagreba i Zagrebačke županije, te proizvođači zainteresirani za plasman voća i povrća na tržište grada Zagreba s kojima je pri završetku radionice provedena anketa od strane Agronomskog fakulteta u svrhu skupljanja podatak potrebnih za izradu studije.