clanak False

Radi čisto – budi zaposlen: Grad daje bespovratnu potporu nezaposlenim osobama za pokretanje djelatnosti čišćenja i održavanja krajolika

Analize pokazuju da prosječno kućanstvo tjedno na čišćenje potroši oko 6 sati što pokazuje očitu potražnju za poslovima čišćenja, ali oko 90 posto poslova čišćenja zahvaćeno je sivom ekonomijom. Kako bi se ljudima koji rade poslove čišćenja osigurao bolji radni status osmišljen je ovaj projekt namijenjen nezaposlenim osobama (koje su prijavljene na HZZ-u), s ciljem da im se omogući pokretanje vlastita posla.

Grad daje bespovratnu potporu nezaposlenim osobama za pokretanje djelatnosti čišćenja i održavanja krajolika. Bespovratna potpora iznosi do 20 000 kuna i pokriva troškove registracije obrta, plaćanja doprinosa za 12 mjeseci, plaćanje knjigovodstvenih usluga i fiskalne blagajne. Projekt je počeo s primjenom Javnog pozivom od 29. ožujka 2017, te traje dok se ne potroše sva predviđena sredstva. Prikupljane zahtjeva je u tijeku, a gradski Plavi ured će organizirati i radionice za potencijalne korisnike potpore.

Više...