clanak False

Poziv svim građanima da se bez iznimke pridržavaju odluka Stožera civilne zaštite RH

21.03.2020.
Stožer civilne zaštite Grada Zagreba poziva SVE građane Grada Zagreba da se bez iznimke pridržavaju odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19., 20. i 21. ožujka 2020.

Posebno skrećemo pažnju na sljedeće odluke:

1.      Odluka o obustavi javnoga prometa (od 21. ožujka 2020)
Ovom Odlukom obustavljaju se sve vrste javnog prijevoza u unutarnjem i međunarodnom cestovnom i željezničkom prometu te javnom gradskom prometu. Iz Odluke je izuzet autotaksi prijevoz.

2.      Odluka o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta (od 19. ožujka, 2020.)
 
3.      Odluka o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja (od 20. ožujka 2020.)
Temeljem Odluke pogrebi, posljednji ispraćaji i polaganje urne mogu se odvijati isključivo u najužem krugu obitelji i predstavnika vjerske zajednice, uz zabranu objave podataka na osmrtnicama o mjestu i vremenu održavanja posljednjeg ispraćaja. Obustavlja se i obavljanje glazbenih te usluge dostave cvijeća i svijeća.

4.      Odluka o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva (od 20. ožujka 2020.)
Sklapanje braka u vjerskom ili građanskom obliku, kao i sklapanje životnog partnerstva moguće je samo u najužem krugu obitelji uz prisustvo službene, odnosno vjerske osobe.
 
Prilikom posljednjih ispraćaja i sklapanja brakova potrebno je poštivati upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a prisutni ne smiju imati povišenu temperaturu niti simptome akutne respiratorne infekcije.
 
Pozivamo sve građane Grada Zagreba na beskompromisno poštivanje donesenih odluka.

Gradske vijesti - 2020.