clanak False

Potpisan ugovor o suradnji između KD Vatroslava Lisinskog i HRT-a

21.12.2020.
U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, danas je potpisan Ugovor između Hrvatske radiotelevizije i Koncertne dvorane „Vatroslav Lisinski“ kojim se uređuju međusobna prava i obveze u svezi s korištenjem prostora i opreme zagrebačke koncertne dvorane.  

Ugovorom se uređuje korištenje Velike i Male dvorane s pripadajućim prostorijama i  tehničkom opremom, kao i korištenje propagandnih usluga za potrebe RJ Glazba HRT-a te glazbenih izvedbi Simfonijskog orkestra, Zbora, Tamburaškog orkestra i Jazz orkestra HRT-a u organizaciji KD Vatroslav Lisinski. 

Potpisnik Ugovora uime KD Vatroslav Lisinski, ravnatelj Dražen Siriščević, je istaknuo da ansambli Hrvatske radiotelevizije koristi dvorane „Lisinskog“ od 1973., kada je dvorana i otvorena.  „Ovaj Ugovor je znak dobre volje i simbolična potvrda da se naša odlična suradnja nastavlja. I kada je dvorana puna, to predstavlja relativno mali broj ljudi koji mogu uživati u vrhunskim glazbenim izvedbama, stoga je HRT iznimno bitan jer dijeli tu glazbenu radost slikom i tonom širom Hrvatske i svijeta, rekao je.     

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić je rekao da se ovim Ugovorom ansamblima osigurava mjesto za nastupe te dodatno osigurava budućnost kulturnih događanja u Zagrebu posebice u ovim otežanim uvjetima uslijed potresa i pandemije. „ Ovaj  Ugovor jamči da će glazbenici HRT-a imati osigurano mjesto na kojem mogu stvarati glazbu i poticati glazbene doživljaje. I zato mi je čast i zadovoljstvo što ćemo u ovoj  kultnoj palači glazbe  u interesu svih nositelja ugovora, kao i umjetnika i publike, našu suradnju potvrditi i nastaviti u budućnosti.", kazao je ravnatelj Bačić.

Gradonačelnik Milan Bandić je istaknuo da je Koncertna dvorana „Lisinski“ od samog osnutka „hram glazbe“, dom za ponajbolje soliste i ansamble i vrhunske umjetnike svjetskog glasa. „Hvala svima što su strpljivim pregovorima došli do Ugovora o nastavku dobre suradnje i na tomu što će i nadalje vrhunska kultura biti dostupna većem krugu publike“, rekao je gradonačelnik.  

Gradske vijesti - 2020.