clanak False

Poklon-paketi za djecu tražitelje međunarodne zaštite

Grad Zagreb u suradnji s Mešihatom islamske zajednice u Hrvatskoj te u organizaciji Crvenog križa Zagreb osigurao je poklon-pakete za djecu tražitelje međunarodne zaštite.

30.12.2016.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predstavnik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj zamjenik muftije Mevludin ef. Arslani, ravnatelj Crvenog križa Zagreb Petar Penava te predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba Harun Omerbašić podijelili su poklon-pakete djeci tražitelja međunarodne zaštite smještenim u hotelu Porin.

Osigurali smo ove simbolične poklone za djecu kako bismo im pokazali da netko brine o njima, da nisu sami. Naša je zadaća da im pomognemo i integriramo u naše društvo i upravo zbog toga, preko našeg Ureda za obrazovanje i Islamskog centra, dogovaramo da im u Pučkom otvorenom učilištu osiguramo školu za strane jezike, rekao je gradonačelnik Milan Bandić te dodao kako Grad Zagreb u svom odnosu prema tražiteljima međunarodne zaštite može biti uzor mnogim europskim metropolama.

Zamjenik muftije ef. Arslani  iskoristio je prigodu kako bi zahvalio Gradu Zagrebu i gradonačelniku na ovoj humanoj gesti.

U ovo blagdansko vrijeme, djeci koja su daleko od svojih domova, pokušali smo malo uljepšati blagdane da barem nakratko osjete toplinu, naglasio je ravnatelj CK Petar Penava.

Voditeljica Prihvatilišta za tražitelje azila Anita Dakić istaknula je da se s djecom u prihvatilištu već provodi redovita nastava hrvatskog, engleskog i njemačkog jezika, a devetero djece uključeno je u redoviti nastavni program u dvije obližnje škole. Predavači su studenti Učiteljskog fakulteta i volonteri Crvenog križa.

Podjelu poklona za 93 djece u dobi od nekoliko dana do 17 godina organizirao je Crveni križ Zagreb na inicijativu Grada Zagreba i Mešihata islamske zajednice u Republici Hrvatskoj, a kako se čulo najmlađe dijete rodilo se u ovom prihvatilištu dva dana prije Badnjaka.
 

Gradske vijesti - 2016.