clanak False

Podbrežje - novi koncept naselja s 11 stambeno poslovnih zgrada, 2 vrtića, školom, kulturnim centrom...

 

Izgradnja naselja Podbrežje predstavlja zajednički projekt Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga d.o.o. i Zagrebačke stanogradnje d.o.o., sa ciljem pomoći građanima Grada Zagreba u rješavanju stambenog pitanja, po modelu „zagrebačke stanogradnje“.

Naselje Podbrežje projektirano je kao moderni novi koncept naselja koji se sastoji od ukupno 11 stambeno-poslovnih zgrada, dva dječja vrtića, osnovne škole, kulturnog centra, bazena, a sve u blizini centra Grada Zagreba sa odličnom povezanošću na brze gradske prometnice. U naselju je predviđena direktna autobusna linija do Glavnog kolodvora te željeznička stanica. Samo naselje koncipirano je kao naselje bez automobila povezano rekreacijsko-pješačkim stazama, dok se ispod zgrada nalaze parkirno-garažni prostori.

Trenutno je u završnoj fazi izgradnja 4 zgrade i parka sa očekivanim rokom dovršetka travanj 2018., a uskoro započinje izgradnja osnovne škole i vrtića.

Zagrebačka stanogradnja d.o.o. će tijekom veljače 2018. raspisati javni natječaj za prodaju 206 stanova građanima Grada Zagreba, koji će biti objavljen na web stranicama Zagrebačkog holdinga d.o.o., www.zgh.hr i u dnevnom tisku.

Popis stanova možete pogledati ovdje.