clanak False

Otvoren 14. međunarodni zagrebački salon auto-karikature

26.11.2020.
Aula Gradske uprave, na Trgu Stjepana Radića 1, još je jednom postala izložbeni prostor za autore koji sudjeluju na Međunarodnom zagrebačkom salonu auto-karikature. Ovogodišnji, 14. po redu Salon otvorio je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Temu „Bijes na cesti“ duhovito su iscrtali karikaturisti iz 58 zemalja, a prijavljeno je čak 566 radova. Najbolji je bio hrvatski karikaturist Dragutin Dado Kovačević, kojem je pročelnik Lovrić uručio nagradu Grand Prix.

„Ovo je još jedan dokaz da je unatoč ovim teškim vremenima, kultura u Zagrebu živa i žilava“, rekao je pročelnik Lovrić te pozvao sugrađane da posjete izložbu kako bi unatoč svemu sačuvali vedar duh i životnu radost.

Predsjednik Žirija Nenad Zuber izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim Salonom, te se našalio kako je velik broj pristiglih radova otežao posao žiriju. Kao razlog velikog odaziva iz godine u godinu, g. Zuber istaknuo je univerzalnost i aktualnost teme - automobila.

Zagrepčanke i Zagrepčani mogu razgledati izložbu do 7. prosinca, naravno uz pridržavanje epidemioloških preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Gradske vijesti - 2020.