clanak False

Organizatori 13. međunarodnog zagrebačkog salona auto-karikature kod gradonačelnika

03.04.2019.
Jutros je u zgradi Gradske uprave gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima primio organizatore 13. međunarodnog zagrebačkog salona auto-karikature, koji su mu, kao glavnomu pokrovitelju, uručili Grand prix s prošlogodišnjega dvanaestoga salona.

Autor Projekta Ivica Palatinuš gradonačelnika je upoznao s tijekom priprema za 13. Zagrebački salon autokarikature čiju organizaciju od ove godine preuzima Centar za kulturu i informacije Maksimir.
Specifičnost ovog načina karikature je što Zagreb i Hrvatska jedini u svijetu imaju za temu – automobile, rekao je Palatinuš te dodao kako će se ove godine Salon održati na temu Benzinske stanice (crpke). Glavnu nagradu Festivala - Grand prix uručit će Gradonačelnik, a uz 2. i 3. nagradu, biti će dodijeljena i dva posebna priznanja.

Znam da karikatura posljednjih godina nije primarna vrsta umjetničkog izričaja, ali u ovakvim vremenima upravo je humor taj koji nas drži pozitivnima. Smatram da Hrvati imaju smisla za humor i  ovakvu specifičnu umjetničku formu i zato je od velike važnosti održavanje ovakvog jednog festivala, istaknuo je nakon sastanka pročelnik Gradskog ureda za kulturu Tedi Lušetić.

Ravnatelj Centra za kulturu i informacije Maksimir Goran Jerković izrazio je veliko uzbuđenje zbog preuzimanja organizacije Festivala. Nakon 12 godina, Centar u suradnji s Gradom Zagrebom preuzima vodstvo Festivala. Imamo priliku nadopuniti i proširiti naše aktivnosti ovakvim zanimljivim programom. Nadam se da ćemo nekim modernijim oblicima, uspjeti ponuditi jednu novu dimenziju ovoga Salona.
 
Na prošlogodišnjem 12. Salonu na temu Vučna služba - šlep služba, Grand prix osvojila je po prvi put žena, autorica iz Poljske, Izabel Kowalska – Wieczorek. Prvu nagradu osvojio je naš Mojimir Mihatov  između 220 autora iz 50 zemalja svijeta.

Gradske vijesti - 2019.