clanak False

Odgovornim ponašanjem štitimo naše starije sugrađane

19.06.2020.
Nastavno na ublažavanje epidemioloških mjera u Hrvatskoj, a posebice jer je pred nama produženi vikend, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je ponovno zahvalio sugrađanima na disciplini i odgovornome ponašanju te upozorio kako mjesta opuštanju nema:
 
Posljednjih nekoliko tjedana epidemiološka situacija u gradu Zagrebu, ali i u državi, bila je povoljna što je rezultiralo ublažavanjem epidemioloških mjera. Povratak svakodnevnom životu razveselio je svakoga od nas, no pojava novih slučajeva zaraze virusom COVID-19 u posljednjih nekoliko dana suočila nas je s činjenicom da i dalje trebamo biti oprezni.
 
Rizik od zaraze je i dalje prisutan, a osobito rizičnu populaciju predstavljaju naši stariji sugrađani. S ciljem zaštite Vašeg zdravlja, a osobito zdravlja i života naših starijih sugrađana, pozivamo Vas na odgovorno ponašanje te pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.
 
Proteklih mjesec dana dozvoljene su posjete korisnicima domova za starije osobe. Posjetitelji, članovi obitelji, pokazali su izrazitu odgovornost pridržavajući se epidemioloških mjera. Obzirom na novonastalu promjenu epidemiološke situacije, apeliramo na sve posjetitelje korisnika domova za starije osobe da se i dalje pridržavaju propisanih epidemioloških mjera te da se prethodno konzultiraju sa stručnim djelatnicima domova oko dogovora vezano za termin i način odvijanja posjeta.
 
Ne zaboravimo da samo zajedničkim djelovanjem i odgovornim ponašanjem možemo zaštititi naše najstarije sugrađane i prevenirati rizik od zaraze, ali i jedni druge.
 
Hvala Vam na samodisciplini i odgovornosti – mjesta opuštanju nema!
 
 
Gradonačelnik Grada Zagreba
Milan Bandić

Gradske vijesti - 2020.