clanak False

Obilježavanje Međunarodnog dana zaštite životinja na Bundeku

U nedjelju, 9. listopada, od 10,00 do 18,00 sati, u parku Bundek, održat će se, po 14. put, manifestacija Međunarodni dan zaštite životinja.
05.10.2016.
U nedjelju, 9. listopada, od 10,00 do 18,00 sati, u parku Bundek, održat će se, po 14. put, u organizaciji Grada Zagreba i udruga za zaštitu životinja te veterinarskim organizacijama, manifestacija Međunarodni dan zaštite životinja, čulo se na današnjoj konferenciji za novinare.

Sa željom da senzibiliziramo javnost o potrebi zaštite životinja, na ovogodišnjoj manifestaciji poseban osvrt bit će na pokretanju projekta izgradnje Skloništa za napuštene mačke u Zagrebu pod nazivom People 4 Cats u Dumovcu, istaknuo je ravnatelj Zoološkog vrta i Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba Damir Skok.

Vlatka Balaš iz udruge Prijatelji životinja najavila je, uz bogatu ponudu veganske hrane na štandovima, i VeGe piknik koji se po drugi puta održava u okviru Međunarodnog dana zaštite životinja.

Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je građane da se u nedjelju pridruže manifestaciji na Bundeku te zabave uz koncert grupe Crvena jabuka, kojim će završiti Međunarodni dan zaštite životinja.
Tko nema kućnog ljubimca neka ga nabavi jer će s njim dobiti još jednog prijatelja, a oni koji ih imaju neka se o njima odgovorno brinu, dodao je gradonačelnik.

Zadovoljstvo mi je što ćemo sudjelovati na manifestaciji, rekao je na konferenciji  pjevač grupe Crvena jabuka Dražen Žerić – Žera, i nadam se da ćemo se u nedjelju svi lijepo družiti i zabaviti.

Program događanja:
10,00 sati – predstavljanje sudionika i najava događanja,
10,30 sati – staza s preprekama (Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet)
                     HKS – predstavljanje najljepših pasmina Europe i svijeta u 2016.,
11,00 sati - pokazne vježbe sa službenim psima – MUP
11,30 sati - utrka Nema predaje (udruga Futura – daj šapu),
                    prikaz rada rehabilitacijskog psa (Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i
                    mobilitet,
12,30 sati - nastup dječjih zborova Kikić, Genijalci, Medenjaci i Slavuji,
13,30 sati - proglašavanje pobjednika i dodjela nagrada najboljima u utrci Nema predaje,
  Revija pasa za udomljavanje (Sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba,
14,00 sati - pokazne vježbe sa službenim psima – MORH,
16,00 sati - koncert grupe Crvena jabuka. 

Gradske vijesti - 2016.