clanak False

Na području Zagreba potvrđen 71 novi slučaj zaraze koronavirusom

28.08.2020.
U protekla 24 sata zabilježena je 71 osoba pozitivna na koronavirusa. Mjera samoizolacije je određena za 226 osoba što daje ukupnu brojku od 1427 trenutno  aktivnih samoizolacija.

Među zaraženima, njih 22 se zarazilo na godišnjem odmoru, 19-ero je bilo u kontaktu s prethodno zaraženim, za 13 osoba je nejasna epidemiološke anamneza, 9 osoba je uvezeno iz BIH, jedna iz Francuske, te je za njih 7 – ero obrada u tijeku, kazala je zamjenica ravnatelja NZJZ Dr. Andrija Štampar Sandra Šikić.

Zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić iznijela je detaljne informacija o terenskom očevidu financijske procjene šteta nastalih od potresa. Tako je do danas prijavljeno 2353 adresa, a od 1526 pregledanih objekata njih 1465 je verificirano, te je očevid u tijeku za 84 objekta. Utrošeno je 4500 radnih sati vanjskih stručnjaka, a očevid su obavili u GČ Podsljeme, GČ Maksimir i GČ Donja Dubrava. Sa stajališta oštećenika važno je naglasiti kako će stručnjak prije dolaska na teren telefonski najaviti termin očevida, a kako bi ubrzali sam proces sve oštećenike molim da pripreme potrebnu dokumentaciju ukoliko je imaju, kazala je zamjenica Majić koja je podsjetila da nakon provedene financijske procjene koja se upisuje u registar štete, potvrdu konačne procjene štete od potresa objavljuje i daje Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u suradnji s Ministarstvom financija te izrađuje prijedlog o načinu dodjele pomoći za sanaciju šteta nastalih od prirodnih nepogoda koja se dostavlja Državnom povjerenstvu. Na kraju je zamjenica Majić još jednom ukazala na javne pozive Grada Zagreba za dodjelu novčane pomoći do 50 000 kuna te pomoć subvencionirane kamate vlasnicima nekretnina oštećenih u potresu, a koji traje do 15. rujna.

Iz Komunalnog i prometnog redarstva izvijestili su da je tijekom jučerašnjeg dana prikupljeno 92 tone građevinskog otpada s 53 lokacije.
 
 

Gradske vijesti - 2020.