clanak False

Međunarodni dan osoba s invaliditetom i 72. rođendan Ustanove URIHO

04.12.2018.
U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog gradonačelnik Milan Bandić je pozdravio sve prisutne na obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i 72. rođendana ustanove URIHO čiji je osnivač Grad Zagreb.

Grad Zagreb je odlučan da izgrađuje što naprednije i humanije društvo u kojem se živi i potiče temeljno ljudsko pravo – pravo na rad, egzistenciju, osamostaljivanje i socijalno uključivanje, rekao je i čestitao urihovcima rođendan gradonačelnik. Niz projekata je ovu ustanovu učinilo svojevrsnim brendom – Virtualna radionica, Radni centar i Kontaktni centar  su važni projekti u kojima su osobe s invaliditetom ostvarile svoju egzistenciju, našle prostor za profesionalnu rehabilitaciju, odnosno usvojili  vještine za bolje pozicioniranje na tržištu rada.

Predsjednik URIHO-a Josip Držaić i gradonačelnik Bandić su na svečanosti podijelili  Povelju ‟Ivančica“ – priznanje koje URIHO dodjeljuje zaslužnim institucijama i osobama koje na različite načine doprinose i sudjeluju u  promicanju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom.
Povelja je uručena zamjenici gradonačelnika doc. dr. sc. Oliveri Majić,
HRT-ovoj urednici i voditeljici Lejdi Oreb, Branku Pribolšanu, Mirsadu Srebrenkoviću i ministru u Vladi RH Marku Paviću te aviokompaniji Croatia Airlines i Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.


U okviru obilježavanja obljetnice organizirana je prodajna izložba radova s kreativnih radionica i udruga osoba s invaliditetom te Okrugli stol na temu Nesvjesna diskriminacija osoba s invaliditetom.

 

Gradske vijesti - 2018.