clanak False

Međunarodni dan nealkoholne masne bolesti jetre

09.06.2021.
Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suorganizaciji sa Hrvatskim društvom za bolesti jetre „Hepatos“, organizira obilježavanje Međunarodnog dana nealkoholne masne bolesti jetre.
 
Ova bolest je postala najbrže rastuća bolest probavnog sustava, a koja nastaje kao posljedica današnjeg modernog načina života.

Važnost zdravlja jetre sve više dolazi u fokus javnosti obzirom da činjenice ukazuju da nešto više od polovine svih smrtnih slučajeva u Hrvatskoj se mogu pripisati čimbenicima rizika povezanima s ponašanjem, među kojima su prehrambeni čimbenici, pušenje, konzumacija alkohola i nedovoljna tjelesna aktivnost.
 
Ovom javnozdravstvenom akcijom nudit će se pregled jetre elastografijom te savjetovanje sa liječnicima specijalistima Kliničke bolnice Merkur, a sve u skladu s epidemiološkim mjerama.
 
Cilj javnozdravstvene akcije je informirati građane o problemu i posljedicama koje masna jetra predstavlja za njihovo zdravlje te promovirati pozitivniji stav prema zdravijem načinu života.
 
Javnozdravstvena akcija održat će se u četvrtak, 10. lipnja 2021. na Trgu Petra Preradovića u vremenu od 10.00 do 13.00 sati.
 

Napomena: S obzirom na epidemiološku situaciju uzrokovanu koronavirusom broj pregleda je ograničen. Molimo naše građane za razumijevanje zbog ograničenog broja pregleda.

Aktualnosti/događanja