clanak False

Higijenske potrepštine u svim odgojno-obrazovnim ustanovama Grada Zagreba

03.03.2020.
Grad Zagreb kao osnivač kontinuirano vodi brigu o opremljenosti škola i vrtića te im doznačuje financijska sredstva za materijalne i druge rashode, a za njihovu preraspodjelu, uključujući i nabavu i osiguravanje dostupnosti higijenskih potrepština i osiguravanje primjerenog higijenskog standarda zadužene su škole i vrtići sami.

Napominjemo kako roditelji nisu dužni osiguravati higijenske potrepštine ni vrtićima ni školama.


Gradski ured za obrazovanje 26. veljače 2020. sve je gradske predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove te učeničke domove dopisom upozorio na pojačanu kontrolu dostupnosti i eventualnu nadopunu higijenskih potrepština, s obzirom na koronavirus.

Također, Gradski ured za obrazovanje zatražio je od svih odgojno-obrazovnih ustanova kojima je osnivač, žurnu organizaciju roditeljskih sastanaka na kojima će ravnatelji objektivno izvijestiti roditelje o sanitarno-higijenskim uvjetima kao i preventivnim mjerama koje poduzimaju u cilju zaštite od bolesti i smanjenja zdravstvenih rizika.

Napominjemo da Gradski ured za obrazovanje kontinuirano prati informacije i preporuke nadležnih tijela te će u slučaju izdavanja bilo kakve preporuke od strane nadležnih službi, promptno reagirati sukladno dobivenim uputama.

Gradske vijesti - 2020.