clanak False

Građani potpisuju ugovore o naknadi za umanjenu kakvoću življenja

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je i danas posjetio stanovnike Jakuševca, Hrelića i Mičevca koji su stekli pravo na novčanu pomoć zbog umanjene kakvoće življenja.
30.11.2016.
Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je i danas posjetio stanovnike Jakuševca, Hrelića i Mičevca koji su stekli pravo na novčanu pomoć zbog umanjene kakvoće življenja i koji već drugi dan potpisuju ugovore i anekse ugovora s Gradom.

Radi se o 1 588 ugovora što se potpisuju u prostorijama Mjesnog odbora Mičevac i Vatrogasnog doma Jakuševac, a na temelju Zaključka o novčanoj naknadi za umanjenu kakvoću življenja na području utjecaja građevine namijenjene zbrinjavanju otpada Prudinec –Jakuševec,  za što se godišnje izdvaja oko 9 milijuna kuna.

Kako je objasnila Renata Bedeković, predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Jakuševec, stanovnici Hrelića, Jakuševca i Mičevca imaju pravo na naknadu u istome iznosu. Napomenula je da je ovogodišnji iznos smanjen zbog povećanja broja stanovnika koji su stekli pravo na naknadu, ali da će se razlika za 2017. godinu izmjenom Zaključka nadoknaditi.

Kako se čulo, jučer i danas je ugovore potpisalo oko 80% građana, očekuje se da ostali to učine tijekom dana ili predvečerja. Na obje lokacije potpisivanje traje do 20:00 sati.

Gradske vijesti - 2016.