clanak False

Fontane u znaku Međunarodnog dana svjesnosti o razvojnom jezičnom poremećaju

16.10.2020.
Osvjetljenjem fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice obilježen je Međunarodni dan svjesnosti o razvojnom jezičnom poremećaju koji se obilježava po drugi put u Hrvatskoj. Cilj je senzibilizirati javnost o 7 posto djece koja imaju teškoće u usvajanju jezika, koje vrlo često ostaju neprepoznate. Upravo zato se ove godine kampanja provodi pod nazivom „Vidi me!“.

S obzirom na važnost i osjetljivost teme, posebno sam ponosan što se obilježavanje Međunarodnog dana svjesnosti o razvojnom jezičnom poremećaju te sve popratne aktivnosti održavaju pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Zahvaljujem svima vama koji skrbite za zdravlje naših najmlađih sugrađana posebno našim suradnim ustanovama - Poliklinici SUVAG, Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu te vam od srca želim mnogo uspjeha u vašem budućem radu i djelovanju, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Međunarodni dan svjesnosti o razvojnom jezičnom poremećaju obilježit će se nizom medijskih aktivnosti te online stručnim predavanjem,u organizaciji Odsjeka za logopediju Edukacijskog - rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog logopedskog društva, te u koordinaciji s RADLD – svjetskom organizacijom za promoviranje i zastupanje djece i mladih s razvojnim jezičnim poremećajem, čiji je član i Hrvatska, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba.