clanak False

Završna konferencija EU projekta "Stvaranje inovativnih mogućnosti za samozapošljavanje nezaposlenih visokoobrazovanih žena s područja grada Zagreba"

19.04.2017.

 

                        

                               

                                                                   

                                                            

 

 Na konferenciji za novinare, održanoj u prostorijama Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, javnosti su prezentirani rezultati gradskog projekta "Stvaranje inovativnih mogućnosti za samozapošljavanje visokoobrazovanih nezaposlenih žena s područja grada Zagreba". Na svečanoj dodjeli, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek uručila je potvrde i čestitala sudionicama projekta poželjevši im sreću u pokretanju vlastitog posla i kreiranju različitih usluga iz područja brige o djeci.

 

Projekt, vrijedan 151.392,92 eura, sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda s 82% ukupnih sredstava, a ostatak sredstava, iz proračuna, osigurao je Grad Zagreb kao prijavitelj projekta i korisnik bespovratnih sredstava zajedno s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Razvojnom agencijom Zagreb – TPZ d.o.o., Domom zdravlja Zagreb-zapad, Centrom za socijalnu skrb grada Zagreba, Centrom za edukaciju, savjetovanje i istraživanje – CESI i Udrugom za pomoć i edukaciju žrtava mobinga.

 

 Veliki broj sudionika različitih projekata dokaz su vrijednosti članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji, rekao je voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević te naglasio kako se predstavljeni projekt uklapa u strategiju Europa 2020. usmjerenu prema zapošljavanju, inovativnosti i cjeloživotnom obrazovanju. Također, izrazio je zadovoljstvo radi kvalitetnog i konkretnog iskorištavanja novca iz fondova kojeg je Grad Zagreb usmjerio na stjecanje novih znanja i vještina 45 nezaposlenih žena pedagoške struke.

 

 Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek istaknula je višestruku korist Projekta kojem je glavni cilj visokoobrazovane, mlade, nezaposlene osobe pripremiti za otvaranje vlastitog poduzetničkog pothvata: Nakon stečenih znanja, otvaranjem poduzeća ili obrta odnosno samozapošljavanjem, te osobe neće više biti na teret društvu već će i same jednog dana otvarati nova radna mjesta.

 Voditelj projekta Marko Helfrih predstavio je aktivnosti i rezultate projekta, zahvalio svim sudionicama projekta te podijelio svim nazočnima dvije brošure napravljenje u sklopu projekta: Smjernice za samozapošljavanje i Preporuke za deinstitucionalizaciju i poboljšanje uvjeta i mogućnosti obavljanja djelatnosti čuvanja djece u Republici Hrvatskoj. 

 

Smjernice za samozapošljavanje možete preuzeti ovdje. 

 Preporuke za deinstitucionalizaciju i poboljšanje uvjeta i mogućnosti obavljanja djelatnosti čuvanja djece u Republici Hrvatskoj možete preuzeti ovdje.

 


 


Vijesti i aktualnosti