clanak False

Vizualni identitet Zagreba za Dan Europe 2018.

09.05.2018.
U povodu obilježavanja Dana Europe, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić danas je, u palači Dverce, uručila nagrade pobjednicama natjecanja Vizualni identitet Grada Zagreba, učenicama IV razreda OŠ Grigora Viteza.

Ovo natjecanje već trinaestu godinu zaredom organizira Ured za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje. U natjecanje se uključilo 11 osnovnih škola.

Zamjenica Majić je svim zagrebačkim školarcima koji su sudjelovali na natječaju zahvalila, a učenicima osnovne škole Grigora Viteza je čestitala na najboljem radu. Učenici i mladi su najvažniji resurs europskog Zagreba i europske Hrvatske. Njihova kreacija već ukrašava proslavu Dana Europe na jumbo plakatima, i to na 10 zagrebačkih lokacija. Nakon uručenja nagrade, zamjenica Majić je u društvu učenika i njihovih učitelja i učiteljica razrezala tortu u bojama Europske unije.

Nagrađeni učenici IV. razreda OŠ Grigora Viteza su: Nika Franjković, Sara Franjković, Tara Gundić, Emma Jurašić, Leonardo Prenka, Lana Sušec, Angelo Šoš, Lara Vukelić, Marija Župančić, a njihova mentorica i učiteljica je gospođa Gordane Capan.

Osim predstavnika Gradske uprave i OŠ Grigora Viteza, primanju u gradskoj palači Dverce su nazočili veleposlanici i predstavnici veleposlanstava. Jumbo plakati s pobjedničkim radom će krasiti zagrebačke ulice do 13. svibnja.

Gradske vijesti - 2018.