clanak False

U Zagrebu je u protekla 24 sata 63 novooboljelih

10.09.2020.
1/2
U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 731 testiranje, a 63 osobe pozitvne su na COVID 19.  Posljedično tome, za 124 osobe izrečena je mjera samoizolacije, rečeno je na konferenciji za medije gradskog Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Zamjenica ravnatelja Sandra Šikić izvijestila  je kako su od novooboljelih 35 kontakti s ranije zaraženima, 14 osoba je za sada nejasne epidemiološke anamneze, kod pet osoba moguće je izlaganje na godišnjim odmorima, troje se povezuje sa svadbenim svečanostima, kod još tri osobe epidemiološka obrada je u tijeku, te su tri uvoz iz Bosne i Hercegovine.

Zamjenica gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić još je jednom pozvala sve sugrađane na pridržavanje epidemioloških mjera i preporuka, istaknuvši kako je situacija u Gradu Zagrebu pod kontrolom.

Iz komunalnog i prometnog redarstva su izvijestili da je od dana potresa pa do jučer ukupno s 13 720  lokacija uklonjeno  29 637 tona građevinskog otpada, od čega jučer 111 tona s 60 lokacija.
 

 

Gradske vijesti