clanak False

Tradicionalno uz pjesmu i vatromet dočekana 2020. godina

01.01.2020.
(Hina) - Zagrepčani su tradicionalno uz veliki vatromet dočekali 2020. godinu na Trgu bana Jelačića, a od hladnoće su se borili plešući s Novim fosilima te su ponoć dočekali uz ritmove Prljavog kazališta.

Spektakularni doček na Trgu u 21 sat otvorili su elektronskim ritmovima članovi DJ Akademije, a u 22 sata na pozornicu su stigli Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Colnago, koji su tom prigodom obilježili 50. godišnjicu osnutka Novih fosila.

U Novu 2020. godinu građane su uveli Prljavo kazalište i gradonačelnik Milan Bandić, popraćeni velikim tradicionalnim vatrometom, koji je ujedno obilježio i početak hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Akademski zbor "Ivan Goran Kovačić" i Djevojački zbor "Zvjezdice", u posljednjim minutama vatrometa, obilježili su početak predsjedanja pjevanjem "Ode radosti", himne Europske unije.

Kao i proteklih godina, prije dočeka na Trgu, gradonačelnik Bandić obišao je prenoćište Crvenog križa u Kosnici, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba i Policijsku upravu zagrebačku.

Osim na Jelačićevu trgu, bogat glazbeni program organizirao se i na Strossmayerovom trgu, Trgu kralja Tomislava, platou Gradec te na Europskom trgu.

Gradske vijesti - 2020.