clanak False

Tradicionalni novogodišnji prijem za novinare

22.01.2020.
U gradskoj palači Dverce održan je tradicionalni prijem za novinare i urednike iz redakcija koje prate rad Grada i gradskih institucija.

Uputivši novinarima zahvalu za obavljanje poziva koji ima iznimnu vrijednost, gradonačelnik Milan Bandić poručio je:Vaš značaj, snaga i utjecaj na razvoj društva, propitivanje svih procesa i ispravljanje negativnih pojava su nemjerljivi.
Danas živimo u informacijskom društvu, suočeni smo kao zajednica s tolikom količinom informacija i dezinformacija zbog čega je značaj medija možda i veći no što je bio ikada do danas.
Gradonačelnik je istaknuo kako uz to dolazi i velika odgovornost medija da budu nezavisni, nepristrani i objektivni filter za sve informacije koje dolaze do šire javnosti.
Mediji ne mogu bez politike, politički akteri i gradske institucije ne mogu bez medija. Naša veza je neraskidiva, međuovisna i ponekad turbulentna. No svaki izazov, nova situacija, rasprava čini naš odnos još snažnijim, kvalitetnijim i uspješnijim, rekao je.

Predsjednik Skupštine Drago Prgomet našalio se rekavši kako novinari nikad o njemu ne pišu onako lijepo kako on misli da bi trebali. Poručio je i da je najdepresivniji dan u godini – Blue Monday iza nas, pa sad možemo nastaviti raditi zajedno u stresu, a to je ono što vezuje vas novinare i nas političare.

U ime novinara, skupu se obratio predsjednik Hrvatskog društva novinara i publicista Krešimir Čokolić koji je kolege pozvao da se i u ovoj godini drže standarda, uz profesionalan nastup i bez stvaranja tenzija, uvažavajući jedni druge. Naglasio je i kako komunicirati treba na jedan visoko civilizirani način.

Uz novinare i urednike iz različitih medija te vodstva Hrvatskog novinarskog društva novinara i publicista, prijemu su nazočili i gradski zastupnici, predstavnici Holdinga i Gradske uprave…

Gradske vijesti - 2020.