clanak False

Tijekom jučerašnjeg dana u Zagrebu 567 oporavljenih osoba

09.11.2020.
1/2
Nakon održane 182. sjednice Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, članovi Stožera održali su konferenciju za novinare na kojoj su izvijestili javnost o najnovijim podatcima.
 
U posljednja 24 sata broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podatcima HZJZ-a, je 316.
U Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljena su 493 testiranja na SARS-CoV-2. Mjera samoizolacije izrečena je za 802 osobe. Trenutno je u Zagrebu 3.387 aktivnih slučajeva.
 
Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč je izvijestio da je kroz Covid ambulante tijekom vikenda, odnosno od 6. do 8. studenoga, prošlo 1238 osoba, a 491 je upućena na testiranje, dok je na drive in punktovima uzet 551 uzorak. Dodao je i da se u karanteni u Tomislavom domu trenutno nalazi osam osoba.

Zamjenica ravnatelja Zavoda Sandra Šikić napomenula je kako je danas 567 oporavljenih osoba više nego jučer. Također je rekla kako su, nažalost, u tri doma za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba u protekla 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 16 korisnika i četiri zdravstvene djelatnice, koje su bile u samoizolaciji.
„Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 12 učenika osnovnih i srednjih škola, a mjera samoizolacije određena je za 126 učenika osnovnih te 119 učenika srednjih škola“.
 
Uime Policijske uprave zagrebačke, voditelj Operativno-komunikacijskog centra Stipo Mandić izvijestio da je na području Zagreba zabilježeno šest kršenja mjera izolacije, te jedno kršenja odredbi Nacionalnog stožera civilne zaštite.
 
Zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić još je jednom pozvala sve da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera.
 

Gradske vijesti