clanak False

Svjetski dan glasa

16.04.2018.
Potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Ana Stavljenić Rukavina, u ime gradonačelnika Milana Bandića, pozdravila je prisutne na svečanosti obilježavanja Svjetskog dana glasa koji se ove godine održao s ciljem prevencije, edukacije i ranog otkrivanje tumora grla.
 
Svečanost u Muzeju Mimara su organizirali Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji sa Zagrebačkom ligom protiv raka, Croatian Voice Foundation, Lions Clubom Zrinjevac, Muzejom Mimara, a uz potporu Hrvatske lige protiv raka, Hrvatske zajednice laringektomiranih, Hrvatskog liječničkog zbora podružnica Zagreb, Klinike za tumore KBC Sestre Milosrdnice, Kliničke bolnice Merkur, Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG, te Hrvatskog društva dramskih umjetnika.
 
U okviru obilježavanja Svjetskog dana glasa, 17. i 18. travnja organizirani su i besplatni pregledi za građane koji su promukli dulje od četiri tjedna, a da pritom nisu prehlađeni. Besplatni pregledi provode se u četiri zdravstvene ustanove - Klinici za tumore KBC Sestre Milosrdnice, KB Merkur, Centru za ekspertnu medicinu, poliklinici SUVAG, te na Akademiji dramske umjetnosti za studente Akademije. Također, održan je i znanstveno-umjetnički i humanitarni program, a u okviru kojeg je bila izvršena i predaja donacija sakupljenih sredstava Lions Cluba Zrinjevac predstavniku Odjela za otorinolaringologiju Kliničke bolnice Merkur za kupnju dijagnostičkog uređaja za rano otkrivanje tumora grla. 
 
 
 

Gradske vijesti - 2018.