clanak False

Susret s muftijom Azizom ef. Hasanovićem

22.03.2019.
Jutros je u zgradi Gradske uprave zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio muftiju i predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj Aziza ef. Hasanovića, a u povodu suradnje s novoizabranim Izvršnim odborom Medžlisa Islamske zajednice. 

Zahvalivši muftiji što je našao vremena i posjetio Gradsku upravu s novim vodstvom Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj, gradonačelnik Bandić rekao je kako grad Zagreb svojom otvorenošću može biti ogledni primjer razvijenim europskim metropolama s puno duljom demokratskom tradicijom. Osim muftiji i njegovim suradnicima, također želim zahvaliti i svim Bošnjacima koji su položili život na oltar Hrvatske domovine tijekom Domovinskog rata.

Želim istaknuti da su Bošnjaci u Republici Hrvatskoj dali bitan pečat multikulturalnosti, multietničnosti i multikonfesionalnosti, što smatram i najvećim projektom ovoga Grada. Nitko ne može voljeti i čuvati ovaj grad kao njegovi građani, stoga zahvaljujem muftiji, novoj delegaciji i novom vodstvu Islamske zajednice na zajedničkom doprinosu i razvitku Zagreba po mjeri čovjeka, naglasio je gradonačelnik.

Koristim priliku da zahvalim gospodinu gradonačelniku na njegovom izdvojenom vremenu kako bismo konstatirali dobru dosadašnju suradnju, koju krase spremnost i otvorenost. Gradonačelnik zaista pokazuje dozu bratstva kada je u pitanju Islamska zajednica, rekao je muftija Hasanović.

Muftija je također dodao kako su u Islamskoj zajednici nedavno provedeni izbori, pa je cilj sastanka bio predstaviti i novo rukovodstvo te ukazati na potrebu kontinuiteta dobre suradnje.  Grad Zagreb je postao prepoznatljiv po svojoj otvorenosti, multikulturalnosti i multikonfesionalnosti te kao takav zaista može biti primjer ostalim gradovima u Hrvatskoj i svijetu, istaknuo je muftija.

Na sastanku smo dogovorili i smjernice buduće suradnje kao i aktivnosti koje ćemo provoditi u narednom periodu, jer sjedište Mešihata Islamske zajednice za Republiku Hrvatsku jest u Zagrebu gdje je smještena i najljepša džamija u Europi, koja krasi ovaj grad i doprinosi multikulturalnosti te prevenciji svih oblika ekstremizama.  Zahvalni smo gradonačelniku na njegovom dosadašnjem angažmanu u razbijanju predrasuda i jačanju multikonfesionalne i multikulturalne dimenzije te se nadamo i želimo da tako ostane i u budućnosti, zaključio je muftija.
 

Gradske vijesti - 2019.