clanak False

Sjednica u povodu Dana Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta

01.05.2019.
Jučer je u Velikoj predavaonici Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić pozdravila prisutne na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća što je upriličena u povodu Dana fakulteta i obilježavanja 63. obljetnice studija Prehrambene tehnologije i biotehnologije, 33. obljetnice studija Nutricionizma i 38. obljetnice samostalnog rada Fakulteta.

Tim je povodom Gradu Zagrebu zbog uspješne suradnje i pomoći, a Odlukom Dekanskog kolegija  dodijeljena Posebna nagrada fakulteta koju je uime gradonačelnika Milana Bandića preuzela zamjenica Majić.

Čestitajući Dan fakulteta dekanu prof. dr. sc Damiru Ježeku, njegovim kolegama, suradnicima i zaposlenicima, zamjenica Majić je istaknula je da je Grad Zagreb iznimno ponosan na projekt Pravilna prehrana u dječjim vrtićima Grada Zagreba koji je u suradnji s Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar ostvaren početkom 2017. Zahvaljujući navedenu projektu, svi dječji vrtići kojima je Grad Zagreb osnivač, danas imaju jedinstvene, standardizirane i sezonske jelovnike, rekla je.
Naglašavam da je suradnja Grada Zagreba sa svim sastavnicama Sveučilišta te sa svim uvaženim članovima akademske zajednice važna za naš grad i njegove stanovnike te da ćemo uvijek nastojati pronaći prostor za još uspješniju suradnju, dodala je.

Grad Zagreb i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić su pomogli Fakultetu u obnovi laboratorija te mu zbog toga moramo iskazati veliku zahvalnost jer je pokazao interes da se napravi jedan od kvalitetnijih laboratorija s akreditacijom za GMO standarde, naglasio je dekan Ježek.
Također je dodao i kako se s obzirom na nastavnu i znanstvenu djelatnost te na međunarodnu suradnju može zaključiti da je PBF jedan od vodećih fakulteta s područja prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma te da je jedini fakultet u Republici Hrvatskoj koji ima akreditacijsku vertikalu iz nutricionizma.

Osim zamjenice Majić i dekana Ježeka prisutnima su se obratili: rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak,  izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i predsjednik Akademije tehničkih znanosti Hrvatske prof. dr. sc. Vladimir Andročec.

Gradske vijesti - 2019.