clanak False

Prve mjere za ublažavanje negativnih posljedica na gospodarstvo Grada Zagreba

20.03.2020.
S ciljem ublažavanja negativnih posljedica na gospodarstvo Grada Zagreba uzrokovanih koronavirusom COVID-19, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je predložio, a Gradska skupština Grada Zagreba prihvatila prve mjere:
  • Poduzetnici koji obavljaju djelatnost u poslovnim prostorima u vlasništvu Grada Zagreba oslobađaju se plaćanja zakupnine. Rok plaćanja zakupnine za ožujak 2020. produžuje se na 90 dana.
  • Poduzetnicima koji su obveznici komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju djelatnosti, utvrđeni iznos obveze komunalne naknade umanjit će se za 30%.
  • Poduzetnicima koji su obveznici komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju djelatnosti, a kojima je odlukom Stožera civilne zaštite obustavljen rad, oslobađaju se u potpunosti obveze komunalne naknade.
  • Korisnici javnih površina za postavljanje otvorene terase oslobađaju se plaćanja mjesečne naknade.


Ove mjere će se primjenjivati za razdoblje od 1. travnja do 30. lipnja 2020.

Ukoliko će se pokazati potreba za nastavak ovih mjera, gradonačelnik će u cilju očuvanja poslovanja poduzetnika Grada Zagreba kao i radnih mjesta produžiti rok njihove primjene.

Gradske vijesti - 2020.