clanak False

Proslava Dana Doma za starije osobe Maksimir i Međunarodnoga dana obitelji

15.05.2019.
Dom za starije osobe Maksimir danas je obilježio Međunarodni dan obitelji proslavom svoga 43. rođendana. Na tradicionalnoj svečanosti su se okupili brojni štićenici doma i članovi njihovih obitelji, a zabavljali su se natječući se u međugeneracijskim igrama i nastupom opernog pjevača Ronalda Brausa. Posjetitelji su kasnije mogli zaplesati na taktove žive glazbe uz roštilj i domaće kolače koje su im pripremili zaposlenici.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić pozdravila je štićenike doma i članove njihovih obitelji. Htjela bih u gradonačelnikovo ime i uime Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom svima zahvaliti na toplome dočeku što su mi ga iskazali danas, na proslavi 43. obljetnice svoga doma. Svi ćemo jednom doći u treću dob, a našim korisnicima samo svakodnevnom brigom te radom možemo osigurati uvjete za dostojanstveno starenje.

Dom ne čine zidovi, čine ih ljudi. Čine ih naši korisnici sa svojim obiteljima i prijateljima, radnici, suradnici i volonteri. Bez njih Dom Maksimir ne bi postigao tako mnogo. Ova proslava je ujedno zahvala svima vama s kojima svakodnevno surađujemo, ali i podsjetnik da se samo radom, podrškom i razumijevanjem može unaprijediti život i skrb naših starijih članova, kazala je ravnateljica Doma Maksimir mr. sc. Jasminka Desk-Božić.

Gradske vijesti - 2019.