clanak False

Proljetno uređenje grada

29.03.2019.
Na Zagrebačkom velesajmu, danas su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić s predstavnicima Gradske uprave Grada Zagreba, Gradske skupštine, vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora te Zagrebačkog holdinga i njegovih podružnica održali koordinativni sastanak na temu provedbe proljetnog uređenja grada i uspostavljanja što bolje i efikasnije suradnje.

Praksa nam je da dva puta godišnje okupimo predstavnike iz 218 mjesnih odbora i predsjednike 17 gradskih četvrti kako bi rekapitulirali ono što radimo svakih šest mjeseci, rekao je gradonačelnik nakon sastanka, te dodao da su se danas podsjetili svega što su napravili u 2018., kao i ciljeva za 2019. godinu s obzirom da su Vijeća donijela planove malih komunalnih akcija. Cilj ovakvih sastanaka je bolja koordinacija i sinergija odgovornosti mjesnih odbora, VGČ, direktora komunalnih tvrtki, pročelnika resornih ureda i gradskih zastupnika. Kako bi imao manje problema prilikom susreta sa sugrađanima na gradskim ulicama ovaj sastanak je na tragu da svatko preuzme dio svoje odgovornosti i da Zagreb bude ljepši, čišći i sretniji za sve nas koji živimo u njemu, zaključio je gradonačelnik.

Mjesna samouprava je izmjenama statuta od 1. siječnja 2017. zadužena za redovno održavanje grada, te je mjesnim odborima i gradskim četvrtima prenesena nadležnost da vode brigu o čistoći i održavanju našega grada, istaknula je pročelnica Gradskog ureda za mjesnu samoupravu Renata Šimon. U skladu s tim svake godine u proljeće uređujemo grad bilo da se radi o rupama na cestama, izblijeđenoj horizontalnoj prometnoj signalizaciji, neurednim zelenim otocima i slično, a sve s jednim ciljem da nam grad bude ljepši. Akcije za proljetno umivanje grada financiraju se iz naših redovnih godišnjih ugovora koje imamo sa podružnicama Zagrebačkog holdinga za redovne poslove, dodala je pročelnica Šimon.

Gradske vijesti - 2019.