clanak False

Prijem sportaša osvajača medalja na zimskim paraolimpijskim igrama u Pyeogchangu

26.04.2018.
U povodu osvojenih medalja na zimskim paraolimpijskim igrama u Pyeogchangu, gradonačelnik Milan Bandić primio je u palači Dverce hrvatske reprezentativke i reprezentativce, koje je predvodio Josip Držaić, predsjednik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom.  

Vi ste pravi istinski sportski heroji naše zemlje i hvala vam što pomičete granice. Sportaši s invaliditetom pokazuju ponajprije sebi da mogu ostvariti naizgled nemoguće, a nama su svijetao primjer kako se ustrajnim radom, marljivim treniranjem i ljubavlju prema sportu mogu dosegnuti najveće visine i ostvariti najbolji rezultati, istaknuo je gradonačelnik Bandić te čestitao osvajačima medalja i trenerima.

Josip Držaić je naglasio da ih uvijek veseli susret s gradonačelnikom. Znamo da se i gradonačelnik veseli susretu s nama, pogotovo zato što su se iz Pyeogchanga vratili s jednom zlatnom i jednom brončanom medaljom. Bitno je istaknuti da je ovo prvi put da smo osvojili medalje na zimskim paraolimpijskim igrama. Na kraju je dodao da su ponosni što su imali veći ukupan broj bodova od Austrijanaca koji su skijaška nacija.

Dino Sokolović, osvajač zlatne medalje je zahvalio gradonačelniku što ih je pozvao. Htio bih se zahvaliti Gradu Zagrebu što nam pomaže financijski i na druge načine. Jako sam ponosan što sam mogao predstaviti Hrvatsku i Zagreb. Na kraju se zahvalio i svim građanima i medijima koji su mu dali potporu.

Paraolimpijac Bruno Bošnjak osvojio je brončanu medalju u snowbordanju u B slalomu.

Gradske vijesti - 2018.