clanak False

Predstavljen projekt "Kajkavci u Lisinskom 2019 "

22.02.2019.
Izložbeno-prodajni, turističko-gospodarski i kulturološki projekt Kajkavci u Lisinskom, koji se održava se u nedjelju 3. ožujka od 14 do 22 sata u organizaciji Radija Kaj, predstavljen je danas u predvorju KD Vatroslav Lisinski.

Na konferenciji za medije sudjelovali su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i pokrovitelj manifestacije, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin i direktor Radija Kaj Drago Gradečak.

„Kaj“ nije samo naglasak niti lokalni izričaj, to je jezik kojim govori trećina ljudi u Hrvatskoj. Pet županija i grad Zagreb njeguju taj jezik, a prihvaćaju ga sve više ljudi. Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog projekta, svake godine posjećenost i sadržaj rastu, a i ove godine bit će najbolje do sada i za nepce i za uho, istaknuo je gradonačelnik.

Direktor Radija Kaj Drago Gradečak je najavio da će se predvorju Velike dvorane održati izložbeno-promotivno predstavljanje posebnosti pet kajkavskih županija te da će svoju ponudu predstaviti turističke zajednice, toplice, predstavnici zdravstvenoga i ciklo turizma, vinari, pčelari i mnogi OPG-ovi iz kajkavskih krajeva.

Posjetitelji mogu kupiti domaće delicije, zagorske štrukle, bučino ulje, vino, a za najmlađe su spremne i tradicijske drvene igračke pod zaštitom UNESCO-a. 

U Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u 19 sati pripremljena je posebna večer kajkavskih izvođača. Nastupit će: Savski valovi, Adam Končić, Gordana Ivanjek Tušek, Hrvoje Herček, Vokalno instrumentalni sastav „Jane“ iz Velike Gorice, Kavaliri, Karlo Čeh, Tia Pikija, Tamburaški sastav KUD-a Belica, Pleteri, Muška klapa „Zrinski“ iz Vrbovca, Mladen Kos, Tihomir Kožina, Iva Ranogajec Inkret, Mirko Švenda Žiga, Gabrijela Hrženjak, Kajda, Đurđevčice, Branko Greblički Ventek, „Singrlice“ vokalno umjetnička organizacija iz Samobora, Ivan Benc, Elvira Voća, Ella Ranogajec Inkret, Hrvatska udruga cimbalista Đurđevac, orkestar Radija Kaj, pod vodstvom Karla Kukovačeca i brojni drugi.
 

Gradske vijesti - 2019.