clanak False

Potpisan Ugovor o zaštiti divljači između Grada Zagreba i Lovačkog saveza Grada Zagreba

30.09.2020.
Grad Zagreb i Lovački savez Grada Zagreba sklopili su Ugovor o povjeravanju provedbe Programa zaštite divljači za dio parka prirode “ Medvednica “ – Grad Zagreb za razdoblje 2020/2021. do 2029/30. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednik Lovačkog saveza Grada Zagreba Miljenko Kruc.

„Drago mi je da smo ovim Ugovorom potvrdili desetogodišnju dobru suradnju između Grada i Lovačkog saveza Grada Zagreba. Zadaća lovaca je da brinu o ravnoteži flore i faune te da stanu na kraj krivolovcima i onima koji bi uništavali tu ravnotežu. Zahvaljujem svima koji su pripremili ovaj Ugovor i neka suradnja u narednih deset godina bude još bolja“, poručio je gradonačelnik Bandić koji je i sam član Lovačkog društva Prepelica u Sesvetama.
 
Uime Parka prirode Medvendnica ravnateljica Marina Popijač izrazila je zadovoljstvo sklopljenim Ugovorom te novim propisima za gospodarenjem divljači. „Nadam se da ćemo za opće dobro napraviti sve da se taj program poštuje te da se svi propisi provode“ istaknula je. 

Program zaštite divljači, izrađen u suradnji sa Šumarskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, stručno je i javno prezentiran putem aplikacije Savjetovanje s javnošću te na njega nije bilo primjedbi.
Prema potpisanom ugovoru, provoditelj Programa je Lovački savez Grada Zagreba u suradnji sa sedam lovačkih udruga.

„Nadam se da će Lovački savez, skupa sa sedam domicilnih lovačkih udruga, uspjeti smanjiti štete nastale na poljoprivrednim kulturama. Ovim novim Programom je to uređeno, a lovci će dati sve od sebe da se Program provede u cijelosti“, istaknuo je predsjednik Lovačkog saveza Grada Zagreba Miljenko Kruc.

Gradske vijesti - 2020.