clanak False

Potpisan Ugovor o prijenosu prava vlasništva na pet objekata domova za starije u Zagrebu

28.01.2022.
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar potpisali su danas Ugovor o prijenosu prava vlasništva na nekretninama u Zagrebu s Hrvatskog mirovinskog osiguranja na Grad Zagreb, bez naknade.

„Zadovoljstvo mi je što smo potpisali ovaj Ugovor o prijenosu prava vlasništva bez naknade na pet objekata domova za starije, koji čine 40 % ukupnih smještajnih kapaciteta u Zagrebu. Vrijednost ovih nekretnina je veća od pola milijarde kuna.“, rekao je zagrebački gradonačelnik, zahvalivši Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatskoj zajednici županija, Gradskoj skupštini Grada Zagreba, suradnicima iz Gradske uprave te svima ostalima koji su pomogli da se ovaj problem koji traje već 20 godina konačno riješi.

Ravnatelj Ivan Serdar naglasio je kako je cilj potpisivanja Ugovora omogućiti osnivačima, koji su i do sada vodili brigu i održavali predmetne domove, ulaganje vlastitih sredstava i apliciranje na EU fondove, a sve sa svrhom povećanja kapaciteta za korisnike domova.

Spomenutim Ugovorom prenosi se vlasništvo na nekretninama pet domova za starije: Peščenica, Centar, Sveti Josip, Medveščak i Sveta Ana. Stjecanjem uvjeta, prenijet će se prava na nekretninama za još dva doma, Maksimir i Trnje. 

Uz gradonačelnika i ravnatelja, na svečanosti potpisivanja ugovora nazočni su bili i pročelnica Ureda gradonačelnika Martina Jurišić, pročelnica Stručne službe Gradske uprave Dianora Kobia Lulić, pročelnik Gradskog ureda za upravljanje imovinom i stanovanje Željko Matijašec, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Romana Galić te pomoćnik ravnatelja za pravne, opće i poslove gospodarenja imovinom HZMO-a Miljenko Cvitanović.

Gradske vijesti - 2022.