clanak False

Potpisan Sporazum o suradnji Stomatološke polinike Zagreb i Klinike za dječje bolesti

24.05.2019.
Danas je u Stomatološkoj poliklinici u Perkovčevoj ulici potpisan Sporazum o poslovnoj suradnji između Stomatološke poliklinike Zagreb i Klinike za dječje bolesti Zagreb. Sporazum su potpisali ravnateljica Stomatološke poliklinike Petra Nola Fuchs i ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić, a u nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i ministra zdravstva Milana Kujundžića.
 
Riječ je o Sporazumu u okviru kojeg će Gradska ustanova, Stomatološka poliklinika, za pacijente državne Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj pružati stomatološke postupke iz područja hitne dentalne traumatologije, a što uključuje hitno zbrinjavanje svih tipova fraktura krune i korijena zuba.
 
Ovim Sporazumom između ustanove u vlasništvu države i ustanove u vlasništvu Grada poboljšat će se razina liječenja djece u Zagrebu i šire. Suradnja lokalne i nacionalne razine omogućuje bržu i bolju zdravstvenu zaštitu, a to nam je bio i konačni cilj, rekao je gradonačelnik Bandić.  S njim se složio i ministar Kujundžić koji je istaknuo da bliža suradnja lokalne i nacionalne razine omogućuje kvalitenu i pravovremenu zdravstvenu zaštitu te bolje i povoljnije uvjete liječenja. 
 
Svako dijete koje se ozlijedi pa završi u Klinici u Klaićevoj, ili nekoj drugoj ustanovi, imat će priliku da mu se, u Stomatološkoj poliklinici, dentalna trauma promptno riješi. Prvih pola sata nakon izbijanja trajnog zuba je od izuzetne važnosti, jer se unutar tog vremena zub može vratiti i spasiti, izjavila je  ravnateljica Stomatološke poliklinike Zagreb Petra Nola Fuchs
 
Radi se o prirodnom nastavku bliske suradnje između dva centra izvrsnosti. Objedinjeni hitni prijem, unutar kojega je i kirurška djelatnost Klinike za dječje bolesti, vrlo se često suočava s traumom glave i čeljusti. Sporazum kojeg smo danas potpisali jamči mladim pacijentima najbolju moguću njegu i omogućuje da djeca s takvim ozljedama nemaju daljnjih problema uzrokovanim zadobivenim ozljedama, rekao je ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić.
 
Sporazum se sklapa na neodređeno vrijeme, a stupa na snagu s današnjim datumom.

Gradske vijesti - 2019.