clanak False

Podjela građevinskog materijala za građane pogođene potresom za područje GČ Gornja Dubrava i GČ Maksimir

24.04.2020.
Gradonačelnik Milan Bandić jutros je sa suradnicima, obišao lokacije podjele građevinskog materijala, za domove građana pogođene potresom za područje GČ Gornja Dubrava i GČ Maksimir.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je kako se radi žurnoj mjeri pomoći građanima čiji su domovi oštećeni u potresu koji se dogodio prije mjesec dana.  Vodimo računa da svaka cigla, čavao i letva završi na pravome mjestu! Nakon ove ''vatrogasne'' mjere prioritet nam je brza sanacija svih obrazovnih institucija, ususret popuštanju mjera zaštite tijekom epidemije koronavirusa, zaključio je gradonačelnik.

Podsjećamo, ova mjera pomoći prvenstveno je namijenjena vlasnicima stambenih objekata koji nakon sanacije manjih oštećenja mogu nastaviti normalno živjeti u svojim objektima, bilo da su iz četvrti najpogođenijih potresom (Donji grad, Gornji grad – Medveščak, Gornja Dubrava, Podsljeme i Sesvete), bilo da su iz drugih četvrti.

Građani će prilikom preuzimanja manje količine građevinskog materijala ( crijep, drvna građa, čavli za drvo, krovna folija, mort za zidanje, opeka) za nužnu sanaciju svojih objekata potpisati izjavu o preuzetoj količini građevinskog materijala te izjavu da nisu zaprimili odštetu od osiguravajućeg društva. Građevinski materijal će dijeliti članovi vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora uz pomoć službenika Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, a osnova za podjelu su podatci Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata te od članova vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora o oštećenjima u potresu.

Gradske vijesti - 2020.