clanak False

Poboljšavanje uvjeta za treninge bacača kugle

07.02.2019.
Poboljšavanje uvjeta za treninge bacača kugle u atletskoj dvorani, tema je današnje konferencije održane u dvorani na Zagrebačkom velesajmu, na kojoj su prisustvovali gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, hrvatski atletičar i bacač kugle Stipe Žunić i predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza Marko Jakopović.

Kako bi bacači kugle, među kojima je upravo i trofejni Stipe Žunić mogli neometano trenirati i nizati sjajne rezultate, pristupilo se sanaciji  krova, zbog uzdužne nosive grede stropa, koju su bacači često pogađali prilikom treniranja.

Sretan sam i ponosan da je Stipe jedan od najuspješnijih sportaša odlučio nastaviti trenirati upravo u gradu Zagrebu, dvorani koju smo napravili ovdje prije godinu dana na Velesajmu, rekao je gradonačelnik te dodao  da su prilikom radova na atletskoj dvorani učinili propust u dijelu koji se odnosi na uvjete za bacače kugle. U planu nam je još osigurati i adekvatne uvjete u disciplini skok s motkom, koji bi se izvodio na sjevernom dijelu dvorane.

Grad Zagreb omogućio nam je da svih 365 dana u godini možemo trenirati i ovo je definitivno iskorak za kompletnu hrvatsku atletiku, na čemu sam izuzetno zahvalan, rekao je Stipe Žunić. Budući da su moji hici dosta duži morali smo napraviti neke preinake u dvorani, što se tiče same visine i to je učinjeno što mi omogućuje kvalitetno treniranje. Za mjesec dana očekuje me Europsko dvoransko prvenstvo u Škotskoj, nakon kojega slijedi produžena sezona, a vrhunac dostiže sa svjetskim prvenstvom u Dohi u listopadu ove godine.

Ova dvorana je jedna od najvećih infrastrukturnih pomaka za hrvatsku atletiku, budući da se bez nje ne mogu očekivati veliki rezultati, naglasio je Marko Jakopović. Grad Zagreb pokazao je razumijevanje i pomogao da napravimo dvoranu s kojom smo izuzetno zadovoljni. Prije nekoliko dana imali smo prvo kompletno prvenstvo Hrvatske u atletici za seniore, što smo do sada radili ili u Budimpešti ili u Beču. Mislim da će ova dvorana ponuditi puno ne samo zagrebačkim atletičarima nego i hrvatskim.

Kako se čulo, prilikom ove najnovije prilagodbe dvorane bacačima kugle, podignuta su tri poprečna nosača u krovnoj konstrukciji, a u planu je kompletna rekonstrukcija krova kako bi se osigurali uvjeti za skok s motkom.
 
 

Gradske vijesti - 2019.